Our Phone Number: +32 3 777 20 15 Our Email Address: info@solidagro.be

Ontdek de selectie van Food.Film.Fest. 2024 en organiseer je eigen vertoning!



Ontdek de selectie van Food.Film.Fest. 2024 en organiseer je eigen vertoning!

30 jul 2024 by Solidagro

Food.Film.Fest. 2024

Food.Film.Fest. is terug! Samen met het netwerk voor agro-ecologie Voedsel Anders doen we van 10 november tot 10 december opnieuw een groots filmfestival, gedragen door lokale groepen en organisaties in heel Vlaanderen. Wil je zelf een vertoning organiseren? Vraag hier de toolkit aan die je de weg wijst! Hieronder ontdek je de selectie van films die je kan vertonen.

De films 

The Pickers

The Pickers onthult wat weinigen weten: onze dagelijkse groenten en fruit hebben hun oorsprong in uitbuiting. Een reis door de verschillende Europese teeltgebieden toont hoe migranten in precaire en soms illegale omstandigheden onze groenten en fruit oogsten. Maar er is een uitweg uit dit systeem. Een sinaasappelboomgaard in Zuid-Italië toont dat het ook eerlijk kan.

Klik hier voor de trailer

The Seeds of Vandana Shiva

The Seeds of Vandana Shiva vertelt het levensverhaal van de Ghandiaanse eco-activist en agro-ecoloog Vandana Shiva. De film onthult hoe multinationals zoals Monsanto vastberaden strijden om de controle over zaden - want daar ligt de macht over ons voedsel. Dr. Shiva toont aan dat de enige weg vooruit voor de toekomst van voedsel ecologisch, duurzaam en biodivers is.

Klik hier voor de trailer

Onder het Maaiveld

Onder het Maaiveld maakt het ongeziene zichtbaar. Onder onze voeten bevindt zich een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, schimmels en zo veel meer. In de afgelopen decennia zijn we altijd meer ontworteld en leven we met ons hoofd in de wolken. Deze film brengt ons een stukje terug naar de aarde. 

Opgelet! De eerste 25 organisatoren die deze film aanvragen, kunnen hem uitzonderlijk gratis vertonen. Daarna betaal je een licentievergoeding voor de vertoning. Mis het niet! Vanaf 16 september kan je je aanvraag indienen in het inschrijvingsformulier. Meld je hier aan en krijg een mail van zodra de inschrijving geopend is.

Klik hier voor de trailer

Thank you for the rain

De Keniaanse boer Kisilu gebruikt zijn camera om het leven van zijn familie, zijn dorp en de schade van de klimaatverandering vast te leggen. Wanneer een gewelddadige storm hem en een Noorse filmmaker samenbrengt, zien we hem transformeren van een vader tot een gemeenschapsleider en activist op het wereldtoneel.

Klik hier voor de trailer

Vogels Kun Je Niet Melken

Melkveeboer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân kijkt reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs. Ook dit jaar is alles gereed voor zijn komst. Maar er is één probleem: als weiland voor vee zou deze grond veel meer kunnen opbrengen. En dat is hoe de zonen van Bote de toekomst zien. 

Een film over de band tussen landbouw en natuur, en het boerenbestaan in de Lage Landen anno nu. 

Opgelet! De eerste 25 organisatoren die deze film aanvragen, kunnen hem uitzonderlijk gratis vertonen. Daarna betaal je een licentievergoeding voor de vertoning. Mis het niet! Vanaf 16 september kan je je aanvraag indienen in het inschrijvingsformulier. Meld je hier aan en krijg een mail van zodra de inschrijving geopend is.

Klik hier voor de trailer

Bomen op mijn land (1)
De boeren en boerinnen in Bomen op mijn land weten waarvoor ze het doen. Vol liefde voor het vak delen ze hoe de natuur deel uitmaakt van hun landbouwpraktijk. Je hoeft niet spiritueel te zijn om te voelen dat deze voorbeelden van boslandbouw bruisen van de energie. Monocultuur en uitgeputte bodems? Dat kan anders! 

Klik hier voor de trailer

Tags:

Con el apoyo de

Close