In mei deed het Belgische team enkele activiteiten om jongeren kennis te laten maken met agro-ecologie en haar vele facetten. Zo trok educatief medewerker Elisa Tondeleir met de jongeren van Dwagulu Dekkente naar 't Uilenbos voor een actieve meewerkdag. Daarnaast was Picknick Plein Public weer een mooie samenwerking in Sint-Niklaas om jongeren te bereiken.
Ook bij onze Boliviaanse partners zien we straf jongerenwerk. CENDA richtte REDAT op, het nationale jongerenplatform voor beleidswerk rond water- en bodembescherming. Gaia Pacha doet aan milieueducatie op een basis- en middelbare school en ondersteunt vijf jongerenorganisaties die actief zijn rond agro-ecologie.
Waarom jongeren? Agro-ecologie gaat hen heel hard aan, omdat zij de grootste gevolgen zullen dragen van de agro-industrie via vervuiling en klimaatopwarming. Tegelijkertijd staan ze in de frontlinie van klimaatbewegingen over de hele wereld. Ze hebben de energie en de wilskracht om het voedselsysteem te veranderen, en wij kunnen hen daarbij helpen!
Daarvoor kunnen we allerlei engagementen opnemen, groot en klein. We stellen er verschillende voor tijdens onze trefdag op 17 juni, waar tal van agro-ecologische organisaties workshops doen en hun werking voorstellen.
Zien we je daar?
Het Solidagro-team