Ons telefoon: +32 3 777 20 15 Ons e-mailadres: info@solidagro.be

Filipijnse loempia's



Filipijnse loempia's

9 juli 2020 om 20:00 0 reacties

Masiyahan sa iyong pagkain*

De meest spectaculaire gerechten die we in de Filipijnen proefden tijdens de ervaringsstage waren een stoofpotje met hond en balut (bevruchte eendeneieren). Gerechten die ik niemand zou aanraden om hier te bereiden (als je al aan de ingrediënten zou geraken). Veel lekkerder en te bereiden met ingrediënten die je hier vlot vindt, zijn deze loempia’s. De inspiratie ervan komt uit China maar de Filipijnse bevolking (en onze groep studenten) is er dol op. *Eet smakelijk!

#SolidagroKookt #SolidagroKookt

KoenHallo ik ben Koen, trotste vader van Louis en Leonie en liefhebber van reizen, literatuur, koken, tuinieren, wandelen en nog veel meer.

Als vrijwilliger van Solidagro begeleidde ik in 2019 een inleefreis naar de Filipijnen.

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 200 gr gehakte ui
  • 200 gr fijngehakte wortel
  • 100 gr fijngehakte lenteui
  • 200gr dungesneden Chinese kool
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels sojasaus
  • 60 loempiavelletjes
  • 800 ml plantaardige olie om in te frituren

#SolidagroKookt #SolidagroKookt

INSTRUCTIES

  • Zet een wok op hoog vuur en schenk er 1 eetlepel plantaardige olie in. Bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Roer de wortel, lenteui en kool erdoor. Breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en sojasaus. Haal van het vuur en laat enigszins afkoelen.
  • Schep drie volle eetlepels van de vulling diagonaal naast een hoek op elk loempiavelletje en laat ongeveer 3 cm ruimte over aan elke kant. Vouw de korte hoek over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol netjes en stijf op. Bevochtig het uiteinde van het velletje met wat water en plak het rolletje daarmee vast. Dek de rolletjes af met plastic huishoudfolie om ze niet te laten uitdrogen.
  • Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de olie toe en verhit dit 5 minuten. Frituur per keer ongeveer 3-4 loempia's. Frituur ze 1-2 minuten, tot alle kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer direct.

#SolidagroKookt

Deel dit gerecht op jouw sociale media met de hashtag #SolidagroKookt en help ons onze boodschap te verspreiden. Bezoek onze website of ontdek ons via onze sociale media.

Wil jij Solidagro en haar partners steunen? Doe een gift. Inschrijven voor onze nieuwsbrief kan hier.



Labels:

Reacties

Plaats een reactie

Met steun van

Sluiten