Our Phone Number: +32 3 777 20 15 Our Email Address: info@solidagro.be

Jongeren starten eigen moestuin in Caraga (Filipijnen)



Jongeren starten eigen moestuin in Caraga (Filipijnen)

5 ago 2024 by Solidagro

Jongeren van St. Pio Youth Angels planten lokong: zaailingen in biomest en bananenbladen.

Jong geleerd, oud gedaan. Onze partner PNFSP (Philippine Network of Food Security Programmes) verspreidt met de steun van Solidagro traditionele en wetenschappelijke kennis over duurzame landbouw. Een van de leden van PNFSP, het Farmers' Learning Center of Caraga Inc. (FLCCI), maakt jongeren van St. Pio Youth Angels warm voor agro-ecologie. In een video komt deze geëngageerde jongerengroep aan het woord. 

De St. Pio Youth Angels is een jeugdbeweging die op het terrein van hun parochie een moestuin onderhoudt. Ze eten wat ze telen, wat zorgt voor een fierheid en eigenaarschap. De 25 leden zijn zonen en dochters van landbouwers en ze weten al veel over de stiel. FLCCI ondersteunt hen met persoonlijke begeleiding en een combinatie van traditionele en wetenschappelijke kennis over agro-ecologie.

Context

25% van de Filipijnse bevolking werkt in de landbouwsector (bron). Toch kunnen 15,5% van de Filipijnen zelf onvoldoende eten kopen; ze leven onder de armoedegrens. (bron)

Dat heeft veel te maken met landloosheid en een gebrekkig landbouwbeleid. De meeste landerijen zijn in handen van grootgrondbezitters en transnationale agro-industriële bedrijven zoals Del Monte en Dole. Landeigenaars hebben een grote macht over wie hun land bewerkt. De landbouwers worden uitgebuit door bijvoorbeeld zoals hoge pachtprijzen, hoge productiekosten, woekerpraktijken, en erbarmelijke werkomstandigheden en lage lonen voor landarbeid.st.ers.

Samen met onze Filipijnse partners proberen we het tij te keren. Sociale rechtvaardigheid is een belangrijk onderdeel van agro-ecologie. Ontdek hier de sociale pijler van agro-ecologie!

Tags:

Con el apoyo de

Close